100% HOLLANDSE KIP, ANTIBIOTICA VRIJ VLEES

Fijn dat je de tijd neemt om meer over Tante Door kip te weten te komen. Dat betekent dat je interesse hebt in wat je eet en waar jouw eten vandaan komt.

Rust en ruimte

Het ras is Ross Ranger dit is een langzaam groeiend ras. Tante door groeit op in een ruime* stal en de boer laat haar in alle rust groeien. Door de ramen en deuren in de stal heeft Tante Door een natuurlijk dag- en nachtritme en gaat daarom ook rusten zodra de avond valt.

Optimale omstandigheden kuikens

De eerste drie weken, als Tante Door nog een kuikentje is, worden de stallen aangepast met verwarming en speciaal kuikenvoer. Dit zorgt voor optimale omstandigheden voor de groei van de kuikens.

Voeding en antibiotica

Tante Door beschikt de hele dag over vers water en gestrooide granen. De voeding van de kip is 100% plantaardig*¹ en bestaat uit verschillende soorten granen zoals: tarwe, maïs en haver, hier worden nog mineralen, vitaminen en soja aan toegevoegd. De soja is verantwoorde soja, dit houdt in dat er bij het telen is gelet op het verantwoordelijk omgaan met de wetgeving, arbeid, gemeenschap, natuurlijke omgeving en goede landbouwpraktijken. Groeibevorderaars zijn wettelijk verboden en krijgt Tante Door dus niet toegediend. Het Tante Door concept is volledig antibiotica vrij*².

*¹ Tijdens de beginfase als Tante Door nog een klein kuikentjes is voegen we zalmolie toe aan het voer voor een goede weerstand en sterke ontwikkeling. Verder krijgt Tante Door alleen 100% plantaardige voeding.

*² Wij proberen het gebruik van antibiotica zo laag mogelijk te houden en het liefst uit te sluiten. Op het moment dat onze Tante Door kippen ziek worden en natuurlijke middelen niet werken krijgen zij na goedkeuring van de dierenarts antibiotica toegediend door de dierenarts. Deze kippen zullen niet onder het concept Tante Door verkocht worden. Je kunt er dus 100% zeker van zijn dat het vlees van Tante Door kippen altijd antibiotica vrij, maar ook zeker coccidiostatica vrij is.

Sinds de start van het concept in 2013 zijn wij pas drie maal genoodzaakt geweest antibiotica te gebruiken. Over de jaren heen hebben wij al meer dan 350 koppels gehad, hiervan is dus minder dan 1% afgewaardeerd. Een feit waar wij erg trots op zijn. Het houden van Tante Door kippen is voor iedere boer een nieuwe ervaring, dit komt door het ras, de leefwijze, opgroei en voeding van Tante Door.

Minder stresshormoon

Bij het transport en de verwerking van Tante Door wordt rekening gehouden met het welzijn van de kip. Er is minimaal transport nodig waardoor er minder* stresshormoon wordt aangemaakt. De kip wordt met de hand gevangen en vervolgens op ambachtelijke* wijze geslacht. Ook deze verwerking vindt volledig in Nederland plaats. Er wordt gewerkt met apparatuur waar zo min mogelijk water aan te pas komt. Hierdoor blijft het vlees mals wat een stevige ‘bite’ geeft na bereiding. Zo kun jij genieten van een heerlijk stukje kip.

Benieuwd waar je dit heerlijke vlees kunt kopen? Kijk dan in onze winkelzoeker.

*t.o.v. reguliere kip

Tante Door

*t.o.v. reguliere kip

**Wij proberen het gebruik van antibiotica zo laag mogelijk te houden en gebruiken zoveel mogelijk middelen op natuurlijke basis. Op het moment dat onze Tante Door kippen ziek worden en natuurlijke middelen niet werken krijgen zij na goedkeuring van de dierenarts antibiotica toegediend. Deze kippen zullen niet onder het concept Tante Door verkocht worden. Je kunt er dus 100% zeker van zijn dat het vlees van Tante Door kippen altijd antibiotica vrij is.

Benieuwd naar alle verkooppunten?