Mest
Onze boeren laten er geen gras over groeien en hergebruiken zoveel mogelijk, zelfs het mest van de dieren. Dit gebruiken zij op eigen land ter bevordering van de vruchtbaarheid of laten het omzetten in energie.

Elita
Elita koeien grazen om de paar weken op een ander stuk grond, zo kunnen ze altijd lekker vers gras eten en blijft de grond vruchtbaar. 20% van de grond gebruikt de boer in een wisselteelt als maïsland. Dit doet de boer om zieken en plagen op een natuurlijke manier in de hand te houden en om ervoor te zorgen dat de maïs steeds weer kan profiteren van al het goede van een ander stuk grond. Het mest van Elita is goed voor de vruchtbaarheid van de grond. De boer voert het mest niet af, maar gebruikt het zelf op eigen grond.

Tante Door
Het mest van Tante Door wordt altijd weer herbruikt. Onze boeren kiezen er of voor om het mest zelf te gebruiken op hun land voor de teelt van gewassen of ze laten het omzetten in energie.

Wagenpark
Veldhoven Kipproducten heeft een eigen wagenpark. Sinds maart 2017 heeft Veldhoven Kipproducten alle wagens voorzien van een EcoBox. Doormiddel van de EcoBox kan het rijgedrag van de chauffeurs gemeten worden en direct daar waar nodig verbeteren. De volgende zaken worden gemeten:

  • Snelheid
  • Overmatig versnellen
  • Overmatig toerental
  • Remgedrag
  • Linker- en rechterbochten
  • Aantal gereden kilometers
  • Brandstof verbruik

De chauffeurs rijden nu nog veiliger, besparen meer brandstof en dragen hiermee bij aan minder CO2 uitstoot. Veldhoven Kipproducten blijft investeren in het wagenpark, zo zijn er onlangs acht nieuwe zuinige bestelbussen aangeschaft. Deze bussen, met daarin alle nieuwste technologieën, zijn voorzien van een Euro 6 motor. De schoonste motor in zijn klasse.

Werkplek
De productie- en opslagruimtes bij Veldhoven Kipproducten zijn goed gekoeld, dit is erg belangrijk omdat er dagelijks met verse producten gewerkt wordt. Om verlies te voorkomen zijn de panden goed geïsoleerd en zijn er speciale koelceldeuren tussen verschillende ruimtes. Ook wordt verlichting uitgeschakeld indien ruimtes ongebruikt zijn, dit om energieverspilling tegen te gaan.

Hoe wij om gaan met hygiëne? Dat kun je hier vinden.