Kippen

VELDHOVEN KIPPRODUCTEN EN PLUIMVEESLACHTERIJ GEBR. HEIJS SLAAN DE HANDEN INEEN.

Vanaf begin september gaan zij een mooie samenwerking aan.
SAMENWERKING

De twee familiebedrijven zijn al langer bekenden van elkaar in de reguliere kip stromen. Nu gaan ze de samenwerking aan voor het mooie Tante Door kip concept in beheer van Veldhoven Kipproducten. Zo zal ons bestaande controlesysteem worden uitgebreid en zullen wij op termijn nieuwe claims toevoegen aan Tante Door. Denk hierbij aan een gegarandeerd Salmonella vrij product en verdere claims m.b.t. kwaliteit en dierwelzijn. Ook zal het slachtproces veranderen, de kuikens zullen echt droog geslacht zijn. Denk hierbij aan het vroegere droogslachten waarbij de epidermis (opperhuid) in takt blijft. Dit komt de houdbaarheid en smaak van de kip zeer ten goede, een mooi pluspunt voor onze klanten, aldus Veldhoven Kipproducten.  

 

Begin april zijn we in gesprek gegaan met Pluimveeslachterij Gebr. Heijs, deze zijn door de sluiting van Frisia Food (onze huidige slachterij) in een stroomversnelling gekomen. De puntjes zijn op de i gezet en vanaf medio september gaan we met elkaar aan de slag.

SLACHTERIJ

Pluimveeslachterij Gebr. Heijs heeft onlangs de slachterij op bepaalde punten gemoderniseerd. Naar de toekomst toe zullen steeds meer onderdelen worden gemoderniseerd, dit is een continue proces wat niet zal stoppen. De slachttechnieken van vroeger worden zo stapsgewijs vervangen door de meest moderne en hygiënische verwerkingsmethoden van nu. Deze voldoen aan alle strikte kwaliteits- en dierenwelzijnseisen, zo slachten zij op een significant lagere bandsnelheid t.o.v. onze huidige slachterij. Onder andere hierdoor is onze keuze op Gebr. Heijs gevallen, maar ook doordat zij vanuit de slachterij veel ondersteuning bieden en gespecialiseerd zijn in het slachten en verwerken van lichtere maten kuikens.

REGULIER

Naast ons Tante Door concept zij wij ook voornemens om vanaf begin oktober samen met onze partners binnen het Tante Door concept: Pluimveeslachrerij Gebr. Heijs, broederij Schotman en voerfabriek Coöperatie de Valk Wekerom een reguliere stroom neer te zetten. We zullen ons dan richten op lichtere maten in de range van 750-1500 gram geslacht gewicht, zowel in kuikens als in delen en natuurlijk ook echt droog geslacht. Perfect voor de poeliers markt in Nederland. Meer informatie hierover volgt snel.

We zijn beide erg blij met deze stappen en kijken uit naar een mooie en langdurige samenwerking met Pluimveeslachterij Gebr. Heijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen.